PIKANTNÍ ASIJSKÝ ZELNÝ SALÁT S FEFERONKAMI
Každý musí uznat, že asijská jídla jsou plná skvělých chutí. Smlsněte si na pikantním asijském zelném salátu, v kterém nechybí pálivé feferonky.
Co potřebujete na pikantní asijský zelný salát?
- 1/2 bílého hlávkového zelí
- 1 až 2 feferonky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového / vinného octa
- cukr
- sůl
Pusťte se do toho
1. Zelí nakrájejte den předem na tenké proužky. Osolte ho, promačkejte a smíchejte s pokrájenými feferonkami. Nechte ho přes noc uležet v chladničce.
2. Druhý den propláchněte zelí studenou vodou a nechte okapat.
3. Zelí přelijte dresinkem ze sójové omáčky, sezamového oleje, rýžového octa, utřeného česneku a cukru.
4. Salát nechte ještě hodinu odležet v chladničce a podávejte, případně dochuťte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pikantní asijský salát!