CORDON BLEU S KUŘECÍ ŠUNKOU A EIDAMEM
0 (0)

Like0

Cordon bleu znáte z restaurací. Domácí Cordon bleu je ale mnohem chutnější. Naplňte kuřecí prsa šunkou a eidamem a pochutnejte si na klasice z českých restaurací.

cordon bleu

Co potřebujete na Cordon bleu?

  • 2 kuřecí prsa
  • 4 plátky kuřecí šunky
  • 4 plátky 30% eidamu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • sůl a pepř
eidam na cordon bleu

Pusťte se do toho

1. Každé prso podélně nařízněte a rozevřete jako knihu. Získáte tak tenčí, rovnoměrně silný plátek.

2. Maso ochuťte solí a pepřem. Následně položte plátek masa mezi potravinové fólie a naklepejte ho na sílu 0,5 cm.

3. Odstraňte fólii a dejte na maso po dvou plátcích šunky a sýru.

4. Maso přeložte napůl – od jednoho kratšího okraje k druhému.

5. Okraje kapes spíchněte párátkem. Takto stejně upravte druhý plátek masa.

6. Maso obalte nejprve v mouce se špetkou soli a pepře, vajíčkách s rozšlehaným mlékem a nakonec ve strouhance.

7. Cordon bleu usmažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s bramborami či bramborovou kaší.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o Cordon bleu se šunkou a sýrem!


Sdílejte recept s přáteli
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]
Like0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights