CORDON BLEU S KUŘECÍ ŠUNKOU A EIDAMEM0 (0)
Cordon bleu znáte z restaurací. Domácí Cordon bleu je ale mnohem chutnější. Naplňte kuřecí prsa šunkou a eidamem a pochutnejte si na klasice z českých restaurací.

Co potřebujete na Cordon bleu?
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky kuřecí šunky
- 4 plátky 30% eidamu
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 50 g hladké mouky
- 50 g strouhanky
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Každé prso podélně nařízněte a rozevřete jako knihu. Získáte tak tenčí, rovnoměrně silný plátek.
2. Maso ochuťte solí a pepřem. Následně položte plátek masa mezi potravinové fólie a naklepejte ho na sílu 0,5 cm.
3. Odstraňte fólii a dejte na maso po dvou plátcích šunky a sýru.
4. Maso přeložte napůl – od jednoho kratšího okraje k druhému.
5. Okraje kapes spíchněte párátkem. Takto stejně upravte druhý plátek masa.
6. Maso obalte nejprve v mouce se špetkou soli a pepře, vajíčkách s rozšlehaným mlékem a nakonec ve strouhance.
7. Cordon bleu usmažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s bramborami či bramborovou kaší.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o Cordon bleu se šunkou a sýrem!

