PEČENÉ TOFU OVONĚNÉ CITRONOVOU MARINÁDOU
Tofu v citronové marinádě a opečené dozlatova? Nic lepšího jste za poslední dobu nejedli! Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si v novém roce na lehkém a zdravém jídle.
Co potřebujete na pečené tofu?
- 2 balení bílé tofu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Tofu nakrájejte na hrubší plátky.
2. Smíchejte zbylé ingredience a do připravené marinády naložte plátky tofu.
3. Tofu marinujte alespoň hodinu nebo nejlépe přes noc.
4. Vyskládejte tofu s marinádou na plech a pečte ji ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
5. V polovině pečení tofu obraťte a případně přidejte extra dávku marinády.
6. Tofu podávejte například se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečené tofu v citronové marinádě!