ZAPEČENÉ KUŘECÍ STEHENNÍ ŘÍZKY NA PIVU

Recepty z jednoho pekáče patří mezi naše favority. Pochutnejte si na kuřecích stehenních řízkách říznutých pivem nebo vínem.

pivo na zapečené kuřecí stehenní řízky

Co potřebujete na zapečené kuřecí stehenní řízky?

  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 pikantní klobása
  • 2 velké cibule
  • 200 ml piva nebo vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • trochu mleté pálivé papriky
  • hořčice
  • olej
  • sůl a pepř
zapečené kuřecí stehenní řízky

Pusťte se do toho

1. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. Smíchejte je s kolečky klobásy, kousky cibule a 4 až 5 lžícemi oleje.

2. Kuřecí směs ochuťte mletou paprikou, hořčicí, solí a pepřem. Směs nechte marinovat asi 24 hodin v chladničce.

3. Maso vložte do pekáčku s poklopem, případně ho zakryjte alobalem. Směs pečte asi 30 minut při 180 stupních.

4. Po 30 minutách odstraňte poklici, přilijte pivo a přidejte lžíci protlaku.

5. Maso dopékejte asi 20 až 25 minut při 150 stupních.

TIP: 10 minut před koncem pečení přidejte do pekáčku dvě oloupaná a nakrájená rajčata a jednu zelenou papriku.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o zapečené kuřecí stehenní řízky!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights