ZAPEČENÉ KUŘECÍ STEHENNÍ ŘÍZKY NA PIVU
Recepty z jednoho pekáče patří mezi naše favority. Pochutnejte si na kuřecích stehenních řízkách říznutých pivem nebo vínem.
Co potřebujete na zapečené kuřecí stehenní řízky?
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 1 pikantní klobása
- 2 velké cibule
- 200 ml piva nebo vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- trochu mleté pálivé papriky
- hořčice
- olej
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. Smíchejte je s kolečky klobásy, kousky cibule a 4 až 5 lžícemi oleje.
2. Kuřecí směs ochuťte mletou paprikou, hořčicí, solí a pepřem. Směs nechte marinovat asi 24 hodin v chladničce.
3. Maso vložte do pekáčku s poklopem, případně ho zakryjte alobalem. Směs pečte asi 30 minut při 180 stupních.
4. Po 30 minutách odstraňte poklici, přilijte pivo a přidejte lžíci protlaku.
5. Maso dopékejte asi 20 až 25 minut při 150 stupních.
TIP: 10 minut před koncem pečení přidejte do pekáčku dvě oloupaná a nakrájená rajčata a jednu zelenou papriku.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o zapečené kuřecí stehenní řízky!