SVÁTEČNÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER A JABLEK
Sváteční paštika z kuřecích jater s jablky a kořením na divočinu bude skvělá k silvestrovskému pohoštění.
Co potřebujete na paštiku z kuřecích jater?
- 500 g kuřecích jater
- 50 g sádla či másla
- 2 červené cibule
- 1 jablko
- 100 ml smetany
- 100 g másla + máslo na zalití paštiky
- koření na divočinu podle chuti
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Na sádle či másle orestujte dozlatova drobně pokrájenou cibuli.
2. Na základ přidejte očištěná kuřecí játra a opékejte je, dokud se neodpaří všechna tekutina.
3. Poté vmíchejte k játrům drobně pokrájené jablko, máslo, smetanu, divoké koření a pepř.
4. Směs duste zhruba 5 minut a poté paštiku rozmixujte dohladka.
5. Paštiku z kuřecích jater podle chuti osolte a vlijte do vhodné nádoby či formy.
6. Paštiku zalijte rozpuštěným máslem a nechte ji do druhého dne ztuhnout.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o paštiku z kuřecích jater!