SVÁTEČNÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER A JABLEK

Sváteční paštika z kuřecích jater s jablky a kořením na divočinu bude skvělá k silvestrovskému pohoštění.

paštika z kuřecích jater

Co potřebujete na paštiku z kuřecích jater?

  • 500 g kuřecích jater
  • 50 g sádla či másla
  • 2 červené cibule
  • 1 jablko
  • 100 ml smetany
  • 100 g másla + máslo na zalití paštiky
  • koření na divočinu podle chuti
  • sůl a pepř
koření na paštiku z kuřecích jater

Pusťte se do toho

1. Na sádle či másle orestujte dozlatova drobně pokrájenou cibuli.

2. Na základ přidejte očištěná kuřecí játra a opékejte je, dokud se neodpaří všechna tekutina.

3. Poté vmíchejte k játrům drobně pokrájené jablko, máslo, smetanu, divoké koření a pepř.

4. Směs duste zhruba 5 minut a poté paštiku rozmixujte dohladka.

5. Paštiku z kuřecích jater podle chuti osolte a vlijte do vhodné nádoby či formy.

6. Paštiku zalijte rozpuštěným máslem a nechte ji do druhého dne ztuhnout.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o paštiku z kuřecích jater!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights