PEČENÝ CANDÁT S RESTOVANOU ZELENINOU
Na rozdíl od přímořských států jíme málo ryb. Upečte candáta, který skvěle chutná s restovanou zeleninou a středomořským tymiánem.
Co potřebujete na pečeného candáta?
- 400 g filetů z candáta
- 1 mladá cuketa
- 1 lilek
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 1 limetka
- tymián
- petrželka
- sůl a pepř
- olivový olej
Pusťte se do toho
1. Filety candáta opatrně nařízněte na kůži, ale neprořízněte maso. Ochuťte je solí a pepřem.
2. Rajčata spařte a oloupejte.
3. Na rozehřátém oleji orestujte kostičky cibule, kolečka cukety a kostičky lilku.
4. Přidejte rajčatové pyré, plátky česneku a ochuťte tymiánem, petrželkou, solí a pepřem.
5. Nakonec do zeleniny vmíchejte rajčata bez dužiny.
6. Plech potáhněte pečicím papírem, pomažte ho trochou olivového oleje a rozprostřete na něj filety candáta.
7. Rybu pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut, dokud nezezlátne.
8. Na talíři pokapejte rybu citronem a podávejte s teplou zeleninou.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečeného candáta!