PEČENÝ CANDÁT S RESTOVANOU ZELENINOU

Na rozdíl od přímořských států jíme málo ryb. Upečte candáta, který skvěle chutná s restovanou zeleninou a středomořským tymiánem.

pečený candát

Co potřebujete na pečeného candáta?

  • 400 g filetů z candáta
  • 1 mladá cuketa
  • 1 lilek
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového pyré
  • 1 limetka
  • tymián
  • petrželka
  • sůl a pepř
  • olivový olej
pečený candát

Pusťte se do toho

1. Filety candáta opatrně nařízněte na kůži, ale neprořízněte maso. Ochuťte je solí a pepřem.

2. Rajčata spařte a oloupejte.

3. Na rozehřátém oleji orestujte kostičky cibule, kolečka cukety a kostičky lilku.

4. Přidejte rajčatové pyré, plátky česneku a ochuťte tymiánem, petrželkou, solí a pepřem.

5. Nakonec do zeleniny vmíchejte rajčata bez dužiny.

6. Plech potáhněte pečicím papírem, pomažte ho trochou olivového oleje a rozprostřete na něj filety candáta.

7. Rybu pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut, dokud nezezlátne.

8. Na talíři pokapejte rybu citronem a podávejte s teplou zeleninou.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečeného candáta!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights