TEPLÝ ČI STUDENÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S CIBULKOU

Teplý nebo studený bramborový salát? Zkuste obě varianty. Jemný bramborový salát bez majonézy si zamilujete nejen v zimě, ale i v letním období.

teplý bramborový salát

Co potřebujete na teplý bramborový salát?

  • 750 g brambor tzv. rohlíčků
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce octa
  • sůl a pepř
brambory na teplý bramborový salát

Pusťte se do toho

1. Neloupané brambory uvařte v silněji osolené vodě doměkka.

2. Vývar ohřejte pod bod varu a cibuli nakrájejte na drobné kostičky.

3. Teplé uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.

4. Brambory smíchejte s cibulkou, polovinou vývaru, olejem, octem a solí. Jemně promíchejte.

5. Brambory část vývaru vsáknou, ale přidávejte vývar postupně a míchejte. Díky tomu vznikne kolem brambor krémovitá a hustá zálivka.

6. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

7. Bramborový salát podávejte teplý nebo studený jako přílohu.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o teplý bramborový salát!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights