TEPLÝ ČI STUDENÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S CIBULKOU
Teplý nebo studený bramborový salát? Zkuste obě varianty. Jemný bramborový salát bez majonézy si zamilujete nejen v zimě, ale i v letním období.
Co potřebujete na teplý bramborový salát?
- 750 g brambor tzv. rohlíčků
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 červená cibule
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce octa
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Neloupané brambory uvařte v silněji osolené vodě doměkka.
2. Vývar ohřejte pod bod varu a cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
3. Teplé uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
4. Brambory smíchejte s cibulkou, polovinou vývaru, olejem, octem a solí. Jemně promíchejte.
5. Brambory část vývaru vsáknou, ale přidávejte vývar postupně a míchejte. Díky tomu vznikne kolem brambor krémovitá a hustá zálivka.
6. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
7. Bramborový salát podávejte teplý nebo studený jako přílohu.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o teplý bramborový salát!