VÁNOČNÍ CELOZRNNÍ ŠNECI SE SKOŘICOVOU NÁPLNÍ
Upečte na Vánoce cukroví s nízkým obsahem tuku a s famózní skořicovou náplní. Při pečení se vám kuchyní poline neodolatelná vůně skořice a jablíček.
Co potřebujte na skořicové šneky?
- 2 hrnky jemně mleté celozrnné mouky
- 2 lžíce změklého másla
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 1 instantní droždí
- 250 ml teplé vody
- 4 lžíce jablečného pyré
- špetka soli
Náplň
- 2 lžíce jablečného pyré
- 2 lžíce skořice
- 2 lžíce medu
Pusťte se do toho
1. V míse smíchejte teplou vodu s droždím, lžící medu a trochou mouky. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2. Vmíchejte do kvásku ostatní suroviny na šneky a vypracujte hladké těsto.
3. Mísu zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 2 hodiny.
4. Vykynuté těsto rozválejte do tvaru obdélníku a potřete ho náplní z jablečného pyré, medu a skořice.
5. Těsto srolujte a nakrájejte na stejné dílky – šnekové roládky.
6. Celozrnné cukroví dejte na plech s pečicím papírem a pečte 25 až 30 minut při 180 stupních.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o vánoční skořicové šneky!