VÁNOČNÍ CELOZRNNÍ ŠNECI SE SKOŘICOVOU NÁPLNÍ

Upečte na Vánoce cukroví s nízkým obsahem tuku a s famózní skořicovou náplní. Při pečení se vám kuchyní poline neodolatelná vůně skořice a jablíček.

skořicoví šneci

Co potřebujte na skořicové šneky?

  • 2 hrnky jemně mleté celozrnné mouky
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 instantní droždí
  • 250 ml teplé vody
  • 4 lžíce jablečného pyré
  • špetka soli

Náplň

  • 2 lžíce jablečného pyré
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžíce medu
skořicoví šneci

Pusťte se do toho

1. V míse smíchejte teplou vodu s droždím, lžící medu a trochou mouky. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. Vmíchejte do kvásku ostatní suroviny na šneky a vypracujte hladké těsto.

3. Mísu zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 2 hodiny.

4. Vykynuté těsto rozválejte do tvaru obdélníku a potřete ho náplní z jablečného pyré, medu a skořice.

5. Těsto srolujte a nakrájejte na stejné dílky – šnekové roládky.

6. Celozrnné cukroví dejte na plech s pečicím papírem a pečte 25 až 30 minut při 180 stupních.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o vánoční skořicové šneky!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights