VÁNOČNÍ DOMÁCÍ ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR
Vaječný likér dokresluje vánoční atmosféru. Zaveďte doma novou tradici a vychutnávejte si kromě vaječného likéru také čokoládový likér.
Co potřebujete na domácí čokoládový likér?
- 250 ml rumu
- 200 ml 35% smetany ke šlehání
- 150 g moučkového cukru
- 100 g 70% hořké čokolády
- 4 lžíce kakaového prášku
Pusťte se do toho
1. V hrnci smíchejte smetanu s kakaem a cukrem. Pomalu ji zahřejte, ale nesmí se vařit.
2. Do nahřáté směsi přidejte nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
3. Poté nechte směs v hrnci odstát a zchladnout na pokojovou teplotu.
4. Do vychladlé směsi přilijte rum a hotový čokoládový likér přelijte do lahviček.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čokoládový likér!