KOŘENĚNÉ STEAKOVÉ HRANOLKY
Přichystejte ke steakům nebo masové směsi chutné steakové hranolky. Koření s česnekem jim dodá ten správný šmak.
Co potřebujete na steakové hranolky?
- brambory
- olivový olej
- mletá uzená paprika
- sušený česnek
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Oloupané brambory nakrájejte na kousky o velikosti steakových hranolek.
2. Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
3. Slijte brambory a nechte je chvíli sušit na utěrce.
4. Brambory vraťte do suchého hrnce, pokapejte je dostatečně olejem, ochuťte solí, pepřem, česnekem a uzenou paprikou a promíchejte (protřepejte, aby se brambory obalily).
5. Brambory rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte je při 230 stupních asi 30 minut. Občas hranolky promíchejte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o kořeněné steakové hranolky!