ZIMNÍ POMERANČOVÝ DŽEM S VANILKOVÝM LUSKEM

Využijte toho, že jsou v zimě pomeranče levné. Uvařte si z nich famózní pomerančový džem provoněný vanilkovým luskem.

pomerančový cžem

Co potřebujete na pomerančový džem?

  • 1,4 kg pomerančů
  • 800 g cukru krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce pektinu
  • šťáva z 1 citronu
pomeranče na pomerančový džem

Pusťte se do toho

1. Pomeranče překrojte na půlku a vydlabejte dužninu. Odkapávající šťávu zachyťte do nádoby.

2. Odstraňte veškerá zrníčka a pecky, aby nebyl džem nahořklý.

3. Celkem byste měli získat 1 kg šťávy s dužninou.

4. Přelejte pomerančový základ do hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si vložte do mrazáku malý talířek.

5. Smíchejte v misce 3 lžíce cukru s pektinem.

6. Do vroucí pomerančové směsi vymačkejte citronovou šťávu. Po chvíli přisypte pektin a vařte 5 minut.

7. Poté přidejte do směsi zbytek cukru a vnitřek vanilkového lusku. Směs vařte na mírném ohni 10 minut a neustále míchejte.

8. Na vychlazený talířek kápněte trochu džemu. Pokud džem rosolovatí, odstavte jej.

9. Naplňte skleničky džemem zhruba půl centimetru pod okraj.

10. Skleničky otočte dnem vzhůru a po 15 minutách otočte zpět.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pomerančový džem!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights