JEMNÉ KARBANÁTKY Z LOSOSA A BRAMBOR
Karbanátky jsou neodmyslitelně spjaté s českou kuchyní. Zkuste tentokrát jinou variantu karbanátků z lososa, brambor a petrželky.

Co potřebujete na karbanátky z lososa?
- 200 g uvařených brambor
- 200 g filetů z lososa bez kůže
- 30 g čerstvé petrželky
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 80 g bílé mouky
- 150 g strouhanky
- 3 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. V prvním talíři rozšlehejte vejce s mlékem.
2. V druhém talíři smíchejte mouku s trochou soli.
3. Do třetího talíře nasypejte strouhanku.
4. Filety bez kůže nakrájejte na malé kostičky a smíchejte je s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem.
5. Do rybí směsi přimíchejte brambory.
6. Z těsta vytvarujte karbanátky a obalte je v trojobalu, které jste si připravili do talířů: v mouce, vajíčkách a strouhance.
7. Placky smažte ve vyšším množství oleje 3 až 4 minuty z každé strany na středním plameni.
8. Z karbanátku vysajte ubrouskem přebytečný tuk a podávejte.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o karbanátky z lososa a brambor!

