SILNÁ A HŘEJIVÁ CIBULAČKA S PANCETTOU

V zimě vám přijde vhod silná a hřejivá cibulačka s pořádnou dávkou cibule a pancetty. Lehce zkaramelizovaná cibule dodá polévce ten správný šmak.

cibulačka

Co potřebujete na cibulačku s pancettou?

  • 750 g cibule
  • 120 g pancetty či anglické slaniny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • oregano
  • chlebové krutony
cibule na cibulačku

Pusťte se do toho

1. Pancettu nakrájejte nahrubo a orestujte ji na středním plameni.

2. Následně pokapejte pancettu olejem, přidejte lžíci másla a orestujte na pancettě kolečka cibule.

3. Zasypejte cibuli cukrem a opečte ji. Za občasného míchání duste cibuli asi 20 minut.

4. Poté přilijte do hrnce vývar a podle chuti osolte a opepřete.

5. Polévku ochuťte oreganem a zašlehejte do ní vejce.

6. Podávejte s krutony.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o cibulačku s pancettou!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights