SILNÁ A HŘEJIVÁ CIBULAČKA S PANCETTOU0 (0)
Like


Like
V zimě vám přijde vhod silná a hřejivá cibulačka s pořádnou dávkou cibule a pancetty. Lehce zkaramelizovaná cibule dodá polévce ten správný šmak.

Co potřebujete na cibulačku s pancettou?
- 750 g cibule
- 120 g pancetty či anglické slaniny
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl a pepř
- oregano
- chlebové krutony

Pusťte se do toho
1. Pancettu nakrájejte nahrubo a orestujte ji na středním plameni.
2. Následně pokapejte pancettu olejem, přidejte lžíci másla a orestujte na pancettě kolečka cibule.
3. Zasypejte cibuli cukrem a opečte ji. Za občasného míchání duste cibuli asi 20 minut.
4. Poté přilijte do hrnce vývar a podle chuti osolte a opepřete.
5. Polévku ochuťte oreganem a zašlehejte do ní vejce.
6. Podávejte s krutony.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o cibulačku s pancettou!
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

