ČOČKOVÁ POLÉVKA S INDICKÝM KOŘENÍM

Čočková polévka s vůní dálek? Uvařte polévku z červené čočky, rajčat a indického koření. Přeneste se do země, kde koření hraje v jídle hlavní roli!

čočková polévka po Indicku

Co potřebujete na čočkovou polévku?

  • 200 g červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 žlutá cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička koření Garam Masala
  • 1 lžička kari koření
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce čerstvého koriandru
  • 8 lžic bílého řeckého jogurtu
  • sůl a pepř
červená čočka na čočkovou polévku

Pusťte se do toho

1. V hrnci orestujte na oleji najemno nakrájenou cibuli.

2. Poté přidejte prolisovaný česnek, protlak, koření Garam Masala a kari koření. Restujte 1 až 1,5 minuty.

3. Přidejte do hrnce rajčata, 800 ml vývaru, propláchnutou červenou čočku a chilli.

4. Polévku vařte cca 15 až 20 minut, dokud není čočka měkká.

5. Podle potřeby nařeďte polévku zbylým vývarem a ochuťte solí a pepřem.

6. Polévku servírujte pokapanou citronovou šťávou a ozdobenou jogurtem a koriandrem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čočkovou polévku s indickým kořením!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights