ČOČKOVÁ POLÉVKA S INDICKÝM KOŘENÍM
Čočková polévka s vůní dálek? Uvařte polévku z červené čočky, rajčat a indického koření. Přeneste se do země, kde koření hraje v jídle hlavní roli!
Co potřebujete na čočkovou polévku?
- 200 g červené čočky
- 2 lžíce oleje
- 1 žlutá cibule
- 4 stroužky česnek
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička koření Garam Masala
- 1 lžička kari koření
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 900 ml zeleninového vývaru
- 1/4 lžičky mletého chilli
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 8 lžic bílého řeckého jogurtu
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. V hrnci orestujte na oleji najemno nakrájenou cibuli.
2. Poté přidejte prolisovaný česnek, protlak, koření Garam Masala a kari koření. Restujte 1 až 1,5 minuty.
3. Přidejte do hrnce rajčata, 800 ml vývaru, propláchnutou červenou čočku a chilli.
4. Polévku vařte cca 15 až 20 minut, dokud není čočka měkká.
5. Podle potřeby nařeďte polévku zbylým vývarem a ochuťte solí a pepřem.
6. Polévku servírujte pokapanou citronovou šťávou a ozdobenou jogurtem a koriandrem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čočkovou polévku s indickým kořením!