ČÍNA ZE SÓJOVÉHO MASA S MUNGO FAZOLKAMI
Sójové maso je skvělou náhražkou masa. Uvařte si ze sójových nudliček čínu a pochutnejte si na dietním a lehce pikantním jídle.
Co potřebujete na čínu ze sójového masa?
- 100 g sójových nudliček
- 50 g naklíčených mungo fazolek
- 50 g kukuřičných zrn
- 1 cibule
- 20 ml oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky grilovacího koření
- 1/2 lžičky koření na čínu
- 1 lžíce solamylu
- příloha: rýže
Pusťte se do toho
1. Sójové maso vhoďte do vroucí vody a vařte zhruba 10 minut. Poté sóju slijte a lehce z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
2. Na pánvi orestujte cibuli, přidejte sójové nudličky a krátce opečte.
3. Přisypejte k sóje klíčky mungo a kukuřici a ochuťte sójovou omáčkou a kořením.
4. Směs zvolna restujte.
5. Ke konci směs poprašte solamylem a podlijte vodou. Za stálého míchání nechte provařit.
6. Podávejte s vařenou rýží.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čínu ze sójového masa!