KUŘE NA PAPRICE S POCTIVOU DÁVKOU SMETANY

Kuře na paprice patří mezi klasiku. Jedli jste ho jako dítě ve školní jídelně a maminka vám ho vařila k nedělnímu obědu. Zavzpomínejte a uvařte si kuře na paprice s poctivou dávkou smetany!

kuřecí stehna na kuře na paprice

Co potřebujete na kuře na paprice?

  • 1 kuře (nebo části kuřete)
  • 1 cibule
  • 400 ml zeleninového či drůbežího vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce mleté sladké papriky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • příloha: těstoviny či houskový knedlík
kuře na paprice

Pusťte se do toho

1. Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte.

2. V hrnci rozehřejte olej a kuřecí části na něm ze všech stran orestujte dozlatova.

3. Vyjměte kuře na talíř a na výpeku orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.

4. K cibuli přisypejte papriku a krátce zarestujte.

5. Cibulový základ zalijte vývarem a vraťte do hrnce kousky kuřete. Duste je asi 45 minut na mírném plameni pod pokličkou.

6. Na pánvi rozehřejte máslo a zasypejte ho moukou. Na mírném plameni umíchejte jíšku a nechte ji zchladnout.

7. Vyjměte kuře a omáčku rozmixujte dohladka. Vmíchejte do ní jíšku a 10 minut ji povařte.

8. Omáčku zalijte smetanou a vraťte do ní kousky kuřete. Povařte je dalších 5 minut.

9. Na závěr přidejte do omáčky zakysanou smetanu, přiveďte těsně k bodu varu a odstavte.

10. Servírujte s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o kuře na paprice!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights