KUŘE NA PAPRICE S POCTIVOU DÁVKOU SMETANY
Kuře na paprice patří mezi klasiku. Jedli jste ho jako dítě ve školní jídelně a maminka vám ho vařila k nedělnímu obědu. Zavzpomínejte a uvařte si kuře na paprice s poctivou dávkou smetany!
Co potřebujete na kuře na paprice?
- 1 kuře (nebo části kuřete)
- 1 cibule
- 400 ml zeleninového či drůbežího vývaru
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce mleté sladké papriky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- příloha: těstoviny či houskový knedlík
Pusťte se do toho
1. Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte.
2. V hrnci rozehřejte olej a kuřecí části na něm ze všech stran orestujte dozlatova.
3. Vyjměte kuře na talíř a na výpeku orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
4. K cibuli přisypejte papriku a krátce zarestujte.
5. Cibulový základ zalijte vývarem a vraťte do hrnce kousky kuřete. Duste je asi 45 minut na mírném plameni pod pokličkou.
6. Na pánvi rozehřejte máslo a zasypejte ho moukou. Na mírném plameni umíchejte jíšku a nechte ji zchladnout.
7. Vyjměte kuře a omáčku rozmixujte dohladka. Vmíchejte do ní jíšku a 10 minut ji povařte.
8. Omáčku zalijte smetanou a vraťte do ní kousky kuřete. Povařte je dalších 5 minut.
9. Na závěr přidejte do omáčky zakysanou smetanu, přiveďte těsně k bodu varu a odstavte.
10. Servírujte s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o kuře na paprice!