PIKANTNÍ SALSA Z PEČENÝCH RAJČAT

Rajčatová salsa je skvělá ke kukuřičným tortellinám zapečenými s čedarem. Pikantní, lehce nakyslá salsa se sladkým dozvukem zachutná všem milovníkům mexické kuchyně.

salsa z rajčat

Co potřebujete na rajčatovou salsu?

  • 200 g rajčat
  • 2 šalotky
  • 1 chilli paprička
  • 1 limetka
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • olej
rajčatová salsa

Pusťte se do toho

1. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte.

2. Na plechu smíchejte rajčata s trochou oleje, nakrájeným česnekem a nasekanou šalotkou a pečte vše 60 minut při 180 stupních.

3. Poté vložte pečenou zeleninu do mixéru, ochuťte ji solí a pepřem a rozmixujte.

4. Na závěr přidejte do salsy nasekanou chilli papričku, limetkovou šťávu a třtinový cukr.

5. Salsu promíchejte a podávejte k mexickým pokrmům.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pikantní rajčatovou salsu!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights