Rajčatová salsa je skvělá ke kukuřičným tortellinám zapečenými s čedarem. Pikantní, lehce nakyslá salsa se sladkým dozvukem zachutná všem milovníkům mexické kuchyně.
Co potřebujete na rajčatovou salsu?
200 g rajčat
2 šalotky
1 chilli paprička
1 limetka
1 lžička třtinového cukru
2 stroužky česneku
sůl a pepř
olej
Pusťte se do toho
1. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte.
2. Na plechu smíchejte rajčata s trochou oleje, nakrájeným česnekem a nasekanou šalotkou a pečte vše 60 minut při 180 stupních.
3. Poté vložte pečenou zeleninu do mixéru, ochuťte ji solí a pepřem a rozmixujte.
4. Na závěr přidejte do salsy nasekanou chilli papričku, limetkovou šťávu a třtinový cukr.
5. Salsu promíchejte a podávejte k mexickým pokrmům.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pikantní rajčatovou salsu!