KRÉMOVÉ RIZOTO S KUŘECÍM MASEM, ŽAMPIONY A OLIVAMI
Uvařte si krémové rizoto, jaké znáte z italských restaurací. Zapomeňte na české rizoto s vepřovým masem a mletou paprikou. Tenhle recept si zamilujete!
Co potřebujete na krémové rizoto s kuřecím masem?
- 500 g kuřecích prsou
- 1 plechovka sterilovaných žampionů
- 1 cibule
- 1 sklenička oliv s papričkou
- 1 smetana na vaření
- olej
- provensálské koření
- sušený česnek
- sůl a pepř
- 200 g mírně rozvařené dlouhozrnné rýže
- rukola na posypání
Pusťte se do toho
1. Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte ho na oleji.
2. Přidejte nakrájenou cibuli, žampiony a olivy dle chuti.
3. Směs ochuťte provensálským kořením, sušeným česnekem a solí.
4. Směs podlijte trochou vody a duste, až bude maso měkké.
5. Nakonec přilijte smetanu a přidejte mírně rozvařenou rýži.
6. Promíchejte a podávejte posypané rukolou.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o krémové rizoto s kuřecím masem!