Uvařte si krémové rizoto, jaké znáte z italských restaurací. Zapomeňte na české rizoto s vepřovým masem a mletou paprikou. Tenhle recept si zamilujete!
Co potřebujete na krémové rizoto s kuřecím masem?
500 g kuřecích prsou
1 plechovka sterilovaných žampionů
1 cibule
1 sklenička oliv s papričkou
1 smetana na vaření
olej
provensálské koření
sušený česnek
sůl a pepř
200 g mírně rozvařené dlouhozrnné rýže
rukola na posypání
Pusťte se do toho
1. Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte ho na oleji.
2. Přidejte nakrájenou cibuli, žampiony a olivy dle chuti.
3. Směs ochuťte provensálským kořením, sušeným česnekem a solí.
4. Směs podlijte trochou vody a duste, až bude maso měkké.
5. Nakonec přilijte smetanu a přidejte mírně rozvařenou rýži.
6. Promíchejte a podávejte posypané rukolou.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o krémové rizoto s kuřecím masem!