HALUŠKY SE ZAKYSANOU SMETANOU A KŘUPAVOU SLANINOU

Zkuste halušky jinak: ani se zelím, ani s brynzou, ale se zakysanou smetanou. Uvařte si domácí halušky nebo kupte mražené. Tuto chutnou dobrotu budete mít hotovou raz dva!

slanina na halušky

Co potřebujete na halušky se zakysanou smetanou?

  • 800 g oloupaných syrových brambor
  • 300 g 30% zakysané smetany
  • 300 g anglické slaniny vcelku
  • 1 vejce
  • hladká mouka na zahuštění
  • sůl
zakysaná smetana na halušky

Pusťte se do toho

1. Brambory nastrouhejte najemno a polovinu šťávy z brambor slejte.

2. Do strouhaných brambor přimíchejte vejce a postupně přidávejte mouku, dokud vám nevznikne polotekuté těsto.

3. V hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji. Ukotvěte nad hrnec síto na halušky a nalijte do něj část těsta. Míchejte, aby těsto propadávalo do vody.

4. Až halušky vyplavou, vařte je 1 až 2 minuty a vyjměte je děrovanou naběračkou.

5. Do halušek vmíchejte zakysanou smetanu a na talíři je posypejte opečenými kostičkami slaniny.

TIP: V supermarketech, v části s chladírenskými boxy, zakoupíte mražené halušky. Odpadá vám tak příprava halušek.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o halušky se zakysanou smetanou!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights