HALUŠKY SE ZAKYSANOU SMETANOU A KŘUPAVOU SLANINOU
Zkuste halušky jinak: ani se zelím, ani s brynzou, ale se zakysanou smetanou. Uvařte si domácí halušky nebo kupte mražené. Tuto chutnou dobrotu budete mít hotovou raz dva!

Co potřebujete na halušky se zakysanou smetanou?
- 800 g oloupaných syrových brambor
- 300 g 30% zakysané smetany
- 300 g anglické slaniny vcelku
- 1 vejce
- hladká mouka na zahuštění
- sůl

Pusťte se do toho
1. Brambory nastrouhejte najemno a polovinu šťávy z brambor slejte.
2. Do strouhaných brambor přimíchejte vejce a postupně přidávejte mouku, dokud vám nevznikne polotekuté těsto.
3. V hrnci přiveďte vodu k varu a osolte ji. Ukotvěte nad hrnec síto na halušky a nalijte do něj část těsta. Míchejte, aby těsto propadávalo do vody.
4. Až halušky vyplavou, vařte je 1 až 2 minuty a vyjměte je děrovanou naběračkou.
5. Do halušek vmíchejte zakysanou smetanu a na talíři je posypejte opečenými kostičkami slaniny.
TIP: V supermarketech, v části s chladírenskými boxy, zakoupíte mražené halušky. Odpadá vám tak příprava halušek.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o halušky se zakysanou smetanou!

