BRAMBOROVÉ GNOCCHI PEČENÉ S RAJČATY, BAZALKOU A PARMAZÁNEM
Vařené gnocchi nejspíš znáte. Co ale zapéct gnocchi v troubě? Pokrm z jednoho plechu vás zaujme středomořskou chutí a vůní bylinek.

Co potřebujete na pečené gnocchi s rajčaty?
- 500 g gnocchi
- 300 g sladších rajčat
- 1 červená cibule
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce oleje
- parmazán
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Gnocchi oddělte od sebe a dejte je na plech.
2. Rajčata nakrájejte na velikost noků a červenou cibuli na půlměsíčky.
3. Rajčata s cibulí přidejte na plech ke gnocchi a zakápněte vše balzamikovým octem a olejem.
4. Ochuťte gnocchi solí a pepřem a pečte je při 200 stupňů asi 20 minut.
5. Hotovou směs promíchejte s pestem a servírujte posypané čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečené gnocchi s rajčaty a parmazánem!

