FALEŠNÝ TATARÁK Z DÝNĚ

Podzim – to není jen vinobraní, ale i dýňobraní. Využijte toho, že jsou dýně na podzim levné, a připravte si z nich falešný tataráček. Budete překvapeni jeho harmonickou chutí.

dýně na tatarák z dýně

Co potřebujete na dýňový tatarák?

  • 1/2 dýně hokkaido nebo máslové dýně
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička sladké nebo pálivé mleté papriky
  • 2 lžíce oleje
  • tymián
  • sůl
dýně na tatarák z dýně

Pusťte se do toho

1. Vydlabanou dýni hokkaido nakrájejte na kostičky.

2. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a důkladně osolte.

3. Orestujte na cibulce dýni a ochuťte ji tymiánem, protlakem a sójovou omáčkou.

4. Osmahnutou dýni podlijte vodou a duste do rozvaření (musí se odpařit část tekutiny).

5. Dýni rozmačkejte nebo rozmixujte a ochuťte hořčicí a sladkou paprikou.

6. Uchovávejte v chladničce.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o tatarák z dýně!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights