FALEŠNÝ TATARÁK Z DÝNĚ
Podzim – to není jen vinobraní, ale i dýňobraní. Využijte toho, že jsou dýně na podzim levné, a připravte si z nich falešný tataráček. Budete překvapeni jeho harmonickou chutí.
Co potřebujete na dýňový tatarák?
- 1/2 dýně hokkaido nebo máslové dýně
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička sladké nebo pálivé mleté papriky
- 2 lžíce oleje
- tymián
- sůl
Pusťte se do toho
1. Vydlabanou dýni hokkaido nakrájejte na kostičky.
2. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a důkladně osolte.
3. Orestujte na cibulce dýni a ochuťte ji tymiánem, protlakem a sójovou omáčkou.
4. Osmahnutou dýni podlijte vodou a duste do rozvaření (musí se odpařit část tekutiny).
5. Dýni rozmačkejte nebo rozmixujte a ochuťte hořčicí a sladkou paprikou.
6. Uchovávejte v chladničce.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o tatarák z dýně!