CIZRNOVÁ PÁNEV S RAJČATY A ŠUNKOU
Zařaďte do svého jídelníčku luštěniny a začněte pěkně zostra: cizrnou se strouhaným zázvorem. Zkuste voňavý a rychlý pokrm z jedné pánve a překvapte rodinu originálním jídlem.
Co potřebujete na cizrnovou pánev?
- 400 g vařené cizrny
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 150 g dušené šunky
- 1 cibule
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření Adžika
- římský kmín a sůl
- Příloha: uvařená rýže
Pusťte se do toho
1. Na oleji orestujte nasekanou cibulku a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, římský kmín a koření Adžika. Základ restuje asi 3 minuty.
2. Poté přidejte k základu nudličky šunky, cizrnu a sekaná rajčata. Směs nechte asi 5 minut povařit.
3. Cizrnovou směs podávejte s rýží.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o cizrnovou pánev s rajčaty a šunkou.